Žan Mišel Žar napravio najveći zvučnik

Zvučnik je u obliku stuba, kružnog preseka, visok 3.5. metra (praktično se ne može koristiti bez upotrebe merdevina). Jedan zvučnik uključuje 5 odvojenih pojačala.

Žan Mišel Žar, francuski kompozitor i izvođač kome je muzika definitivno na vrhu liste važnih životnih stvari, izumeo je moćni zvučnik sa namerom da pokaže važnost muzike u svetu.

Muzički uređaji treba da budu u sredini sobe, ne u nekom uglu, na polici ili u prenosnim uređajima. Naravno da su svi oblici slušanja muzike dobrodošli, ali joj ponekad treba posvetiti malo svog vremena, a ne samo slušati je usput. Jarre kaže: „Sa razvojem tehnologije, uslovi snimanja muzike u studiju znatno su napredovali, dok razvoj sredstava za slušanje nema neki značajni pomak: vinil je zamenio CD, uglavnom slabijeg kvaliteta, a sada i MP3 koji je po kvalitetu na još nižem stepenu. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku.

„AeroDream One“ publici je predstavljen na Berlinskom IFA sajmu. Ovaj moderni srebrno-stakleni zvučnik osim što svojom glasnoćom može zabavljati ceo komšiluk, vizuelno je vrlo inovativan i zanimljiv. Osim neverovatne visine (3.5 m), težine od oko 400 kg i snage od 10 000 W, AeroDream takođe je „težak“ u pogledu cene. Vredi kao kuća. Cena ovog uređaja je oko 550 000 dolara ali može se nabaviti i minijaturna 43-inčna verzija za oko 1.200 dolara. Praktičnija verzija je nešto viša od jednog metra i teži oko 14 kg.

Svaki zvučnik se posebno izrađuje po narudžbini. Isporuka naručenog zvučnika je u roku od 6 meseci. Kupci mogu da biraju između 3 različite boje, a sa narudžbinom dobijaju dve VIP ulaznice koje uključuju i upoznavanje sa muzičarem na koncertu tokom svetske turneje.

Žan Mišel Žar u Beograd dolazi u sklopu svoje svetske turneje “World Tour 2011”. U Beogradskoj areni će nastupiti 10. oktobra, a očekuje nas nezaboravan audio-vizuelni doživljaj i savršen spoj neverovatnih scenskih efekata integrisan sa zvukom i svetlom.

Ulaznice za koncert Žan Mišel Žara mogu se naći u prodaji po cenama od 3000, 4000 i 5000 dinara na sledećim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.