Dry Cleaning, Rudeboy, Bojana Vunturišević i Atheist Rap predvode pojačanje Exitove Visa Fusion bine!

Svi oni udružuju se u jedno od do sada najraznovrsnijih programskih izdanja Visa Fusion bine, zajedno sa ranije objavljenim imenima koja predvode američke ska legende The Toasters, Sunshine, Mortal Kobat, Prti Bee Gee, Hiljson Mandela, Z++, Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin, Kendi, Crni Cerak & Lacku i Zoe Kida!

Jedna od najstarijih Exitovih bina, koja spaja boje regiona i celog sveta, prvog dana festivala, u četvrtak, 6. jula ugostiće Rudeboy-a, frontmena kultnog holandskog rap-rock sastava Urban Dance Squad, koji će nastupiti uz bend i DJ-a DNA. Urban Dance Squad spada u red grupa koje sa publikom u Srbiji ima posebnu povezanost duže od 26 godina, od objave njihovog koncertnog albuma „Beograd Live“. Tvrđi zvuk prve večeri pojačava beogradska petorka Mortal Kombat i domaćini, novosadski sastav Pero Defformero. Iz Slovenije dolazi sjajan neo-R’n’B/soul dvojac Freekind, koji na EXIT festival stiže pravo sa maratonske Evropske turneje, ali i ruski post punk/new wave bend Ploho i češki projekat Badfocus, koji spaja rejv i meditaciju u jedinstveno muzičko iskustvo!

Dry Cleaning, photographed in Max Miechowski’s studio in Tottenham, London, on 09/27/2022.

U petak, 7. jula na Visa Fusion binu stižu beogradski crossover majstori Sunshine, koji će proslaviti tri decenije rada turnejom „Priđi mi ti“, čiji će jedan od glavnih datuma biti upravo onaj rezervisan za Petrovaradinsku tvrđavu. Istog dana u EXIT Univerzumu zasijaće i Zoe Kida, vokal Zemlje gruva u svojoj solo inkarnaciji i autorka omiljenog hita „Žena dete“, ovogodišnji učesnik Beovizije koji je osvojio simpatije domaće publike pesmom GrehDzipsii, jedna od vodećih trap grupa regiona Crni Cerak & Lacku, reper Kendi i makedonski sastav u usponu Dina Jashari & Drugari.

Subota, 8. jul donosi žanrovski šarenolik program i vodeće izvođače iz zemlje i regiona – na Visa Fusion binu dolazi legendarni Nikola Vranjković, čije se pesme proživljavaju intimno, poput putovanja kroz sopstvene misli i iskustva. Bojana Vunturišević, koju mnogi smatraju jednom od najdragocenijih pojava u novijoj istoriji domaće pop muzike, donosi svoj novi album Ljubav, ali i dobro poznate Kese etiketeiDaljine. Iz Zagreba stižu eklektični alternativni sastav Porto Morto, trap zvezda Hiljson Mandela i omiljeni Z++, a program treće večeri upotpuniće i estonska umetnica Manna i ruski indie rock bend Spasibo.

U nedelju, 9. jula, Visa Fusion binu osvojiće britanski post punk sastav Dry Cleaning, koji se poslednjih godina na svetskoj muzičkoj sceni istakao albumima New Long Legi Stumpwork, ali i jedinstvenim, sirovim zvukom i energičnim nastupima uživo. Istog dana na jednu od najstarijih festivalskih bina stižu i američke ska legende The Toasters, ali i kultni novosadski bend Atheist Rap, koji će upravo na EXIT festivalu proslaviti tri decenije od objavljivanja svog legendarnog debi albuma Maori i crni Gonzales“, pa će i deo specijalne set liste biti prilagođen ovom jubileju. Oldschool hip-hop zvuk poslednjeg dana festivala na Fusion donose Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano i Ajs Nigrutin, a programu se pridružuje i rumunski dvojac K not K, koji donosi osveženi zvuk ranih osamdesetih.

Trenutno je u toku i tradicionalni Play at EXIT konkurs koji raspisuju EXIT i Visa, a koji i ove godine pruža autorskim muzičarima priliku da zasijaju na Visa Fusion bini. Četiri odabrana autorska benda ili izvođača imaće priliku da pokažu svoj talenat na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala – prijave su otvorene do 7. juna, a grupe i muzičari mogu se prijaviti putem aplikacije na ovom linku.

 

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula uz podršku Gorkog Lista sleću i predvodnici najtraženije turneje na svetu The Prodigy, zatim rap bogovi Wu-Tang Clan, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Ben UFO, Avalon Emerson, Carlita, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters i mnogi drugi.

 

Festivalske ulaznice dostupne su po promotivnim cenama od 7.490 dinara i uz uštedu od 50 odsto u odnosu na finalnu cenu, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po ceni od 2.990 dinara. Trenutno je aktuelna i omiljena 4+1 akcija, u okviru koje se za kupljenje četiri ulaznice, peta dobija na poklon! Akcija traje najkasnije do 7. juna ili do isteka zaliha.

 

Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online.

Foto: Exit Promo

Pogledajte još