DVODNEVNI SPEKTAKL ZA PAMĆNJE: Svečano otvorena turistička sezona u Budvi

Glamuroznom Ceremonijom otvaranja sezone zvanično je otpočela glavna turistička sezona u Budvi. Turistička organizacije opštine Budva odlučila je da ovaj prelazni period učini nezaboravnim za mnogobrojne posetioce koji su u protekla dva dana mogli da uživaju u Fusion Fashion Cabaret-u, modnoj reviji Amato Couture, izložbi umetničkih fotografija australijske umjetnice Đovane Arjafare (Giovanna Aryafara), nastupima lokalnih, ali globalno poznatih DJ-eva na tvrđavi Mogren, koncertima svetskog muzičkog fenomena, italijanskog operskog trija "Il Volo" i virtuozima na svojim instrumentima, Miloša Karadaglića i Ksenije Sidorove.

- Ono što smo pokušali da uradimo tokom protekla dva dana jeste da podignemo na još viši nivo organizaciju događaja u Budvi, kvalitet programa i postavimo nove standarde. Mislimo da smo u tome i uspeli! Uz Miloša Karadaglića, Kseniju Sidorovu i 'Il Volo', svetski popualrnog muzičkog trija koji nam dolazi iz Italije, zaokružili smo ovu lepu priču, otvorili vrata mnogobrojnim turistima i poželeli im dobrodošlicu u naš grad. Nadamo se da smo svi spremni da dočekamo naše drage goste na najlepši mogući način, kao dobri domaćini, te da se oni vrate sa naše destinacije sa utiscima kakve Budva zaslužuje - rekla je predstavnica TO Budva, Tijana Kotarac.

Budva je zahvaljujući Ceremoniji otvaranja sezone kod mnogobrojnih posetilaca stvorila sjajne uspomene i ostavila odličan utisak. Sinoćnjem događaju je prisustvovalo mnoštvo zvanica koje su podržale ovu manifestaciju, a među njima je bio i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Goran Đurović.

- Želim da čestitam zvanično otvaranje sezone Turističkoj organizaciji opštine Budva i svim građanima crnogorske prestonice turizma. Svi parametri pokazuju da idemo ka odličnoj sezoni. Nešto preko 45.000 turista je bilo u Crnoj Gori po poslednjoj statistici, što je preko 20% bolje od rekordne 2019. godine. Siguran sam da će se brojni turisti širom sveta opredeliti da Crna Gora ove godine bude njihov izbor - kazao je ministar Đurović.

Foto: Promo

Kako bi se mnogobrojni turisti opredelili za Crnu Goru i Budvu kao destinaciju svog narednog putovanja ojačane su avio konekcije sa mnoštvom emitivnih tržišta. Takav veliki potencijal za ostvarivanje uspešne turističke sezone proslavljen je upravo kroz visokokvalitetan program Ceremonije otvaranja sezone, u čijem programu je publika sinoć uživala u notama virtuoza na gitari Miloša Karadaglića i letonske harmonikašice, Ksenije Sidorove. Veliko interesovanje privukao je koncert svetski popularnog operskog trija "Il Volo", koji je budvanskoj publici predstavio svoje izuzetne glasove i internacionalni repertoar.

- Naš repertoar su tradicionalne, italijanske pesme, ali ne samo italijanske melodije već i sve pesme koje su deo naše, ali i svetske kulture. Mislim na pesme sa teritorije Granade, Španije, pesmu "My Way" koja je proslavila Frenka Sinatru. Ovako bogat repertoar predstavlja putovanje između različitih kultura - ispričao je pevač sastava "Il Volo", Ignacio Bosketo.

Na repertoaru se našao i njihov veliki еvrovizijski hit "Grande amore", a nakon grandioznog završetka koncerta usledio je i spektakularan vatromet. Dobra zabava se tu nije zavšila, već se proširila na jednu od najatraktivnijih lokacija u Budvi, na tvrđavu Mogren, gde je organizovan after party uz ritmove legendarnog američkog DJ-a i producenta, Kevina Sandersona, a uz muzičku podršku lokalnih DJ-eva, Starca i John K.

Ovako pažljivo osmišljen internacionalni program samo je uvertira za velike planove koje za naredni period imaju u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

- Upravo ove dve večeri u okviru svečane Ceremonije otvaranja sezone pokazuju da Budva jeste grad kulture. Budva kao drevni grad sa više od dve i po hiljade godina postojanja sa svim svojim kulturnim, kulturološkim, istorijskim, arheološkim i svim duhovnim potencijalima koje ima stvarno zaslužuje da u septembru bude proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine. To će nam dati dodatni zamah da uložimo u neophodne infrastrukturne projekte i da taj nivo kulturnih dešavanja i uopšteno poimanja kulture od strane svih građanki i građana ovog grada bude onakav kakav treba da bude - zaključili su organizatori.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još