Tri dana "Street Food Festivala" obeležilo protekli vikend u Zemunu

Proteklog vikenda održan je prvi u nizu "Street Food Festival" koji se odigrao na Zemunskom keju gde je predstavljeno više od 15 predstavnika beogradske craft food scene.

Zemunski kej je tokom tri festivalska dana pretvoren u pozornicu svetskih kuhinja na otvorenom, a na licu se pripremala kvalitetna i sveža hrana popularnih svetskih kuhinja.

Više hiljada posetilaca je uživalo u sjajnoj "uličnoj hrani", dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav u nekoliko zona za opuštanje u kojima se tokom celog vikenda tražilo mesto više.

Na prvom "Street Food Festivalu" u sezoni posetioci su imali priliku da uživaju u tradicionalnom japanskom sušiju, kineskim damplinzima i nudlama, autentičnoj napolitanskoj pizzi, home made pastama, burgerima, NYC i Chicago style sendvičima, domaćim kobasicama i knedlama, ukusnom corn dog-u, ali i specijalitetu koji je izazvao najveću pažnju, a nastao je fuzijom japanske i meksičke kuhinje - sjajnom sushiritu. Bilo je tu i poznatih gradskih brendova koji su svojim poslasticama "zasladili" protekli vikend.

Za muzički odabir, koji je upotpunio atmosferu na Zemunskom keju, i ovaj put su bili zaduženi DJ-evi sa gradske klubske scene kao što su Groovyman, Katya, Una Andrea, Monochromatic i drugi.

Uz pomoć projekta "Svaka limenka se računa", na "Street Food Festivalu" se obeležio i "Svetski dan zaštite životne sredine", čime se festival priključio inicijativi "International Recycling Tour" koja se sprovodi treću godinu zaredom u 16 država širom sveta. Na ovaj način skrenula se pažnja na značaj zaštite životne sredine i reciklaže. Na više različitih punktova bile su postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, dok su promoteri sa rančevima u koje je takođe bilo moguće odložiti iskorišćenu limenku bili na licu mesta. Na keju je bila postavljena i umetnička instalacija - pixelata koju su oslikali lokalni umetnici kako bi na jedan kreativan način podsetili posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Festival je održan uz podršku Turističko-kulturnog centra gradske opštine Zemun.

Foto: Marko Obradović

Pogledajte još