Kupi me čokoladom

Studija bezbednosti koju su nedavno sačinili stručnjaci firme Infosecurity Europe pokazuje da ni muškarci nisu imuni na slatko a kad su žene u pitanju, podaci govore da je četiri puta više žena spremno da za čokoladu oda svoje kompjuterske lozinke.

Infosecurity Europe svake godine sprovodi ankete ove vrste, a ovog puta ispitano je 576 zaposlenih muškaraca i žena.  Ispitanima su u zamenu za profesionalne i privatne lozinke na kompjuterima ponudili čokoladu. Na ispitu je palo 45 odsto žena i deset odsto muškaraca.

Ovogodišnji podaci ipak su bolji od prošlogodišnjih, kada je 64 odsto ispitanih u zamenu za slatku nagradu odalo svoju lozinku, dok je ove godine to učinilo tek 21 odsto.

U zamenu za obećanje da će ući u bubanj za nagradnu igru kojom bi mogli zaraditi besplatno putovanje 60 odsto žena i 62 odsto muškaraca ispitivačima je odalo svoje privatne brojeve telefona. Anketa je pokazala  i da bi 58 odsto ispitanih preko telefona odalo svoje kompjuterske lozinke ukoliko ih neko nazove i predstavi se kao radnik IT sektora kompanije u kojoj su zaposleni.

Ova anketa sprovedena je na londonskoj ulici, ispred stanice podzemne železnice Liverpul strit.

N. D. 

Pogledajte još