Sirogojno kompani i malinari postigli dogovor

BEOGRAD, 14. septembra 2011. (Beta) – Otkupljivači iz hladnjače “Sirogojno kompani” i proizvodjači maline dogovorili su u sredu da se otkupna cena tog voća poveća za 10 dinara, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Kako je navedeno, radi se o voću koje je ta hladnjača već otkupila od malinara.

Predstavnici Ministarstva obišli su hladnjaču “Sirogojno kompani” i prisustvovali sastanku sa proizvodjačima malina.

Vlasnik hladnjače “Sirogojno kompani” Rade LJubojević je nakon sastanka izjavio da je njegova firma malinu otkupljenu u 2011. godini isplatila u toku i po završetku berbe, zaključno sa krajem avgusta, po ceni koja je u skladu sa Pravilnikom o otkupu bila istaknuta na otkupnim mestima.

“Imajući u vidu da će uskoro biti zaključeni ugovori za prodaju maline ‘Sirogojno kompani’ će, nakon završetka potpisivanja, napraviti obračun prosečne izvozne cene i obavestiti svoje kooperante koju visinu doplate im donosi raspodela po principu 51 odsto za poljoprivredne proizvodjače i 49 odsto za fabriku”, rekao je Ljubojević.

Prema njegovim rečima kooperantima te firme bi sa premijama trebalo da se isplati još 10 dinara za malinu roda 2011. godine.

Pomoćnik resornog ministra Miloš Milovanović negirao je da su predstavnici proizvodjača malina pozvani na sastanak sa ministrom Dušanom Petrovićem i premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, navodeći da su pozvani u Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.