POSLUŠAJTE ZVEZDE: Kako horoskopski znak utiče na izbor kućnog ljubimca?

Odabir kućnog ljubimca zavisi od mnogo faktora, poput načina života, veličine doma, vremena koje možete da posvetite brizi za kućnog ljubimca i tako dalje. Međutim, ako odlučite da se vodite astrološkim znakom, evo nekih preporuka.

Ovan

Ovnovi su aktivni i energični, pa bi mogli da uživaju u kućnom ljubimcu koji zahteva puno pažnje i igre, poput psa terijera, jazavičara ili sijamske mačke.

Bik

Bikovi su prizemljeni i vole naviku, pa im je najbolji izbor ljubimac koji se lako prilagođava i ne zahteva previše pažnje, poput zlatne ribice ili hrčka.

Blizanci

Blizanci su društveni i znatiželjni, pa bi mogli da uživaju u društvenom ljubimcu poput papagaja, zeca ili pomeranca.

Rak

Rakovi su nežni i osećajni, zbog čega im treba ljubimac koji će im pružati osećaj sigurnosti. To mogu da budu persijska mačka ili čivava.

Lav

Lavovi su strastveni i imaju puno energije. Zbog tih osobina mogli bi da se slažu sa nemačkim ovčarom ili škotskim terijerom.

Devica

Device su organizovane i praktične, pa će se najbolje snaći s kućnim ljubimcem koji se lako trenira i drži navike, poput pudla ili britanske kratkodlake mačke.

Vaga

Vage su društvene i sklone ravnoteži, pa bi mogle da uživaju sa kućnim ljubimcem koji je miroljubiv i simpatičan, poput kavalirskog španijela kralja Čarlsa ili ruske plave mačke.

Škorpija

Škorpije su strastvene, zbog čega im treba ljubimac koji je hrabar i izazovan, poput rotvajlera ili egipatske mau mačke.

Strelac

Strelčevi su avanturistički nastrojeni i žele da istraže svet, pa bi mogli da uživaju u kućnom ljubimcu koji će ih pratiti u njihovim avanturama, poput labradora ili papagaja.

Jarac

Jarčevi su ozbiljni i fokusirani, pa će im najbolje društvo biti ljubimac koji će im pomoći da se opuste i nasmeju. To su bigl i sijamska mačka.

Vodolija

Vodolije vole mačke koje su nezavisne, baš kao i oni sami. Mogle bi dobro da se slažu i sa pticama koje deluju umirujuće.

Ribe

Očekivano, najbolji izbor za Ribe su ribe, mirne i umirujuće životinje koje mogu da budu vrlo zabavne za promatranje. Takođe, ne zahtevaju puno pažnje, osim redovnog hranjenja i čišćenja akvarijuma.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još