Tepić: Rusija je favorit

"Nema dileme da je ovo najvažnija utakmica na šampionatu. Pobeda garantuje dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre, a stigli bismo na korak od Londona i borbe za medalje", rekao je Tepić.

Prema njegovim rečima, plasman u polufinale bio bi ogroman uspeh za ovu generaciju naših košarkaša, jer je ovo do sada najbrojnije i najkvalitetnije prvenstvo Evrope.

Reprezentacija Rusije je na ovom šampionatu zabeležila svih osam pobeda, dok je naš tim u duelu protiv Turske bio suočen sa eliminacijom i to bi, kaže Tepić, mogla da bude naša prednost.

"Za nas je meč protiv Turske bio eliminacioni, a Rusi će se sa takvim pritiskom prvi put suočiti sutra. Ipak, jedina su neporažena ekipa i prepuštam im blagu ulogu favorita. Verujem, međutim, da možemo da ih pobedimo i plasiramo se u polufinale", rekao je Tepić.

Prvotimac Panatinaikosa ističe da selekcija Rusije igra dosta specifično, jer ima samo jednog klasičnog centra, ali nekoliko odličnih igrača na pozicijma tri i četiri.

"Imaju visinu, samopouzdanje, fizički deluju sjajno, ali siguran sam da su ekipa protiv koje možemo da se borimo za pobedu. Imali smo nekoliko dana pauze, dobro smo se spremili i verujem da ćemo odigrati odličnu utakmicu", rekao je Tepić.

FoNet

Pogledajte još