Jeste li čuli za novosadskog Spajdermena?

U moj stan u Novom naselju koji je, naravno, bio zaključan, ušao je kroz prozor, a najstrašnije je što se nije povukao ni kada je video da je televizor uključen, što znači da nekog ima u stanu! Zapanjila me je njegova drskost, taj provalnik je onda spreman na sve. Moja devojka je zaspala na kauču, gledajući televiziju u dnevnoj sobi, a ja sam bio u spavaćoj. Na stolu je bilo nešto novca i moja radna torba sa dokumentima. Vršljajući po sobi, to je ukrao, a ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da se devojka probudila u tom trenutku – priča za Press advokat Srđan Miljković, koji živi na petom spratu.

I Novosađanin N. B., koji živi u naselju Detelinara, imao je slično iskustvo, ali i susret sa provalnikom.

– Živim na drugom spratu i uopšte ne znam kako se popeo. Ne kažem da je nemoguće, ali je vrlo teško, naročito po noći. Spavao sam kada me je probudio zvuk nekog prigušenog udarca. Ustao sam i došao do dnevne sobe, gde sam ugledao siluetu u mraku. Čim me je video, pobegao je kroz prozor neshvatljivom brzinom – prepričava N. B, za Press.

Kako izgleda “spajdermen-lopov”
– Visina između 175 i 185 cm
– Težina od 75 do 85 kila
– Sportski građen, ali ne i nabildovan
– Od 15 do 35 godina
– U dobroj kondiciji i veoma brz

Najpoznatiji svetski „hodači” po zgradama su takozvani trejseri, koji se bave i ekstremnom veštinom zvanom parkur. Trejseri su sposobni da preskaču prepreke poput visokih ograda, zidova, pa čak i da skaču sa zgrade na zgradu. Jedan od naših trejsera Saša Ševo smatra da srpski „spajdermen” verovatno duže vreme nešto trenira, ali da to nije parkur jer se trejseri među sobom odlično poznaju.