Barikade na severu Kosova

LEPOSAVIĆ, 15. septembra 2011. (Beta) – Saobraćaj na putu ka administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova kroz Leposavić odvija se jednom kolovoznom trakom zbog barikade koja je postavljena u tom mestu.

Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem na putu koji iz Kosovske Mitrovice vodi ka administrativnom prelazu Jarinje i Raškoj.

Na putu se nalazi bager, a vozila usmeravaju meštani obučeni u žute prsluke. Pored barikade istaknut je, pored zastava Srbije, i natpis “Stop Tačijevom nasilju”.

Na prelazu Jarinje prolaz kontrolišu pripadnici nemačkog kontigenta Kfora koji uz kontrolu propuštaju vozila i autobuse, ne dozvoljavajući fotografisanje i snimanje na prelazu.

Barikade su postavljene i na drugim putevima na severu Kosova, kao i na glavnom mostu na Ibru koji deli severnu i južnu Mitrovicu. Na sredini mosta nalaze se velike količine šljunka. Kako je to pre dva

dana uradjeno u blizini istočnog mosta u naselju zvanom Bošnjačka mahala, svi ulazi iz južnog u severni deo Mitrovice sada su blokirani.

Najavljeno je da će popodne na sever Kosova doći patrijarh Srpski Irinej i da će u crkvi svetog Dimitrija služiti moleban za spas srpskog naroda na Kosovu.

..