Đoković na startu sa Nalbandijanom

Nakon tog meča igraće Janko Tipsarević i Huan Martin Del Potro.

U subotu je na programu dubl u kome će se od 15.00 časova sastati Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević protiv Huana Ignjasija Čele i Huana Monaka.

Četvrti i peti meč se igraju u nedelju, a sastaju se Đoković protiv Del Potra i Tipsarević sa Nalbandijanom. Prvi meč tog dana počinje u 14.00 časova.

Rezervni teniser reprezentacije Srbije je Viktor Troicki, a selektori obe ekipe imaju rok od sat vremena pre početka mečeva da naprave izmenu.

Mečeve će suditi Paskal Marija i Enrik Molina.

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni da prvi teniser sveta Đoković tek danas stiže u Beograd.

"Đoković je verovatno odigrao rekordan broj mečeva u jednoj sezoni i njemu trening nije potreban. On ima dovoljno samopouzdanje i potrebno je samo da se zagreje pred početak meča"
, rekao je Obradović.

(old_image)

Janko Tipsarević, trenutno 13. teniser sveta, konstatovao je da je Argentina ozbiljan protivnik i da će biti veoma teško.

"Del Potro je vrhunski igrač, ali on, kao i ostali Argentinci, nije imao puno uspeha na turneji u SAD. To ipak ne bi trebalo da im predstavlja problem"
, rekao je Tipsarević.

Viktor Troicki je rezerva, ali je rekao da mu neće biti teško da zaigra ukoliko Đoković ne bude spreman za meč.

"Ukoliko Đoković ne bude spreman za meč ja sam tu i neće biti nikakvih problema"
, rekao je Troicki.

Selektor Argentine Tito Vaskez rekao je da je očekivao je da će prvi teniser sveta Đoković biti u timu protiv njegove reprezentacije, ali da i dalje ima velika očekivanja.

"Očekivao sam ga i mi smo se spremali da on igra protiv nas. Mi, ipak, očekujemo pobedu, ali Srbija je jaka ekipa i ima odličan tim", kazao je Vaskez.

Najbolji teniser Argentine Del Potro rekao je da želi da zabeleži prvu pobedu protiv Đokovića, ali ne zbog sebe već zbog svoje zemlje.

"Nikada ga nisam pobedio. Priča se da neće igrati, ali ja se nadam da će izaći na teren u nedelju", rekao je Del Potro.

Reprezentativci Argentine složili su se da će meč protiv Srbije biti izuzetno težak jer srpska reprezentacija ima izuzetne igrače.

U drugom polufinalu Španija dočekuje Francusku u Kordobi.

Beta

Pogledajte još