Pomoć privredi do kraja septembra

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) - Prva mera pomoći privredi u drugom paketu antikriznih mera Vlade Srbije, biće usvojena do kraja meseca, a do kraja godine ostale mere će se usvajati sukcesivno, prema prioritetu, izjavila je u četvrtak potpredsednica vlade Verica Kalanović.

Ona nije precizirala koja će mera biti prva usvojena, kao i na šta će se odnositi, ali je istakla da je u ovom trenutku drugi paket antikriznih mera "više nego potreban", jer "razičiti makroekonomski pokazatelji ukazuju na to da aktivnosti u privredi padaju".

Kalanovićeva je novinarima, nakon otvaranja izložbe Etno mreže u Beogradu, kazala da na merama radi sa svojim savetnicima, privrednicima, privrednom komorom i Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj.

U ovom trenutku te mere podrazumevaju dva pravca - obezbedjivanje više dostupnijih i povoljnijih sredstava privredi, ali i dobru volju da se reše odredjene birokratske procedure, ukinu parafiskalna opterećenja, da se takse, naknade i razni drugi nameti koji otežavaju poslovanje privrde svedu na najmanju moguću i realnu meru.

"To podrazumeva i razgovore sa Narodnom bankom Srbije, jer u ovom trenutku je nerealno očekivati da će sav neophodan novac privredi moći da se obezbedi iz budžeta", kazala je ona.

...

Pogledajte još