Dani srpske kulture u Moskvi i Parizu

BEOGRAD, 15. septembra 2011. (Beta) – U Rusiji i Francuskoj počeli su Dani srpske kulture tokom kojih će biti predstavljeni različiti sadržaji kojima se promoviše srpska kultura, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

U Parizu se od četvrtka do 19. septembra održava “Nedelja Srbije”, u okviru predstavljanja zemalja čije se ambasade nalaze na toj teritoriji.

Francuskoj publici biće predstavljeni različiti sadržaji kojima se promoviše srpska kultura – izložbe posvećene Ivi Andriću i Nikoli Tesli, odabrani filmski program, nekoliko muzičkih nastupa, prezentacija srpske kulturne baštine, izložbe fotografija D. Bosnića i D. Zamurovića, kao i turistička ponuda Srbije i Beograda.

Centralni dogadjaj manifestacije biće koncert Bore Dugića koji će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.

Sa srpskom kulturom moći će da se upoznaju i žitelji četiri velika ruska grada – Moskve, Sankt Peterburga, Hanti Mansiska i Velikog Novgoroda, u kojima će od četvrtka do 30. novembra biti obeleženi Dani Srbije u Rusiji.

Srpska kultura će se ruskoj publici predstaviti kroz koncerte Slobodana Trkulje i Balkanopolisa, izložbu “Svetsko nasledje – Srbija” i nedelju srpskog filma.

..