Festival Ex Ponto do 25. septembra u Ljubljani

LJUBLJANA, 16. septembra 2011. (Beta) - Predstavom "Leksikon yu mitologije" hrvatskog reditelja Olivera Frljića, u Ljubljani će u petak uveče biti otvoren 18. medjunarodni pozorišni festival Ex Ponto, koji će trajati do 25. septembra.

U narednih deset dana biće odigrano 16 predstava pozorišta iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, sa Kosova, iz Makedonije, Češke, Bugarske, Madjarske, Rumunije i Slovenije.

Za predstavu "Leksikon yu mitologije", koja će biti izvedena u Linhartovoj dvorani Cankarjevog doma sa 600 mesta, medju publikom u Ljubljani vlada ogromno interesovanje.

"Leksikon yu mitologije" izvode glumci Istarskog narodnog kazališta iz Pule, Teatra Kombetar i Kosoves iz Prištine, Crnogorskog narodnog pozorista iz Podgorice, Malog dramskog teatra iz Bitole i Asocijacije Kulturnanova iz Novog Sada.

U okviru festivala biće predstavljena i pozorišna mreža Nova evropska teatarska akcija (NETA), koja će u Ljubljani održati svoju generalnu skupštinu i okrugli sto o temi "Kultura i umetnost Balkana kao most izmedju Zapada i Istoka".

..

Pogledajte još