Miki Runi tužio pastorka za novčanu prevaru

LOS ANDJELES 16. septembra 2011. (Beta-AP) – Američki glumac Miki Runi podneo je tužbu Vrhovnom Sudu u Los Andjelesu protiv svog pastorka i drugih članova porodice koji su ga, kako tvrdi, godinama ubedjivali da mu preti siromaštvo, primoravali ga da radi i na prevaru mu uzeli milione dolara.

Tužba, podneta u četvrtak, tereti Runijevog pastorka Kristofera Abera, Aberovu ženu Kristinu i druge za zloupotrebu punomoći, iskorišćavanje stare osobe, prevaru i druge prekršaje počinjene tokom poslednje decenije. Prema tužbi, Aber je, dok je Runija držao u siromaštvu pomoću zastrašivanja, zloupotrebio pristup njegovom novcu. On je sa Runijevog računa sebi isplaćivo pozamašnu platu, uzimao “povišice” i služio se računom kao svojim. Kristofer Aber je optužen i da je Runija primoravao da radi, ubedivši ga da će u suprotnom izgubiti kuću i zdravstvene beneficije.

U tužbi piše i da je Aber preusmerio na sebe svu Runijevu poštu i preuzeo kontrolu nad njegovim prihodima, stambenim troškovima i troškovima socijalnog osiguranja koji su u proseku iznosili oko 12.000 dolara mesečno, kao i da je vremenom prisvojio milione dolara. Aber se, takodje, optužuje za podizanje i korišćenje kreditnih kartica u Runijevo ime kojima je sebi obezbedio ekstravagantan život – Runijevim novcem kupio je dva automobila marke “mercedes”, jedan “porše” i jedna trkačka kola vredna 100.000 dolara.

..