Česi brane dremljivog ministra

PRAG, 16. septembra 2011. (Beta) - Česi su u petak s osmehom prihvatili "skandal" svog šefa diplomatije, kneza Karela Švarcenberga koji je po svom starom dobrom običaju u sred foruma o bezbednosti u Beogradu, pred oko 70 visokih zvanica i u svetlu reflektora na bini odremao najmanje pola sata.

Švarcenbergov bizarni običaj da zadrema na sednicama vlade, parlamenta, medjunarodnih skupova, pri izboru predsednika Češke, pa čak i da počne da zatvara oči i na konferencijama za novinare oslonjen o govornicu poznat je Česima već dve decenije i više ga ne registruju tv kamere ni fotoreporteri.

"Ono što Čeha neće iznenaditi, na Balkanu će primetiti", prokomentarisao je skandal sa uspavanim ministrom sajt češkog dnevnika Mlada fronta Dnes.

Sam Švarcenberg je ranije više puta i rado odgovarao na pitanja o spavanju na sastancima i uvek je naglašavao, što potvrdjuju i njegove kolege iz vlade ili parlamenta, da izgleda kao da čvrsto spava ali začudo važne stvari ne propušta.

Njegovo spavanje na sednicima iskorišćeno je i to sa uspehom u predizbornoj kampanji kada se na bilbordima uz sliku Švarcenberga, lidera stranke TOP09 pojavila njegova izjava "Kada pričaju gluposti, zaspim".

Crvene sokne koje su primetili u Srbiji Čehe nisu šokirale, jer je knez imao leptir mašnu slične boje.

..

Pogledajte još