Propuštanje kamiona uz validne dokumente

MERDARE, 17. septembra 2011. (Beta) - Kamioni sa Kosova koji prelaze u centralnu Srbiju neće biti propuštani na administrativnim prelazima ukoliko imaju dokumente sa oznakama Republika Kosovo, rečeno je u subotu agenciji Beta u Poreskoj upravi Ministarstva finansija.

"Niko ko ne poseduje validnu dokumentaciju na osnovu propisa Vlade Srbije, neće biti propušten preko administrativnih prelaza", rekao je portparol Poreske uprave Zoran Jovanović.

Jovanović je istakao da je reč o jednom kamionu Metal grupe Priština koji je u petak vraćen na prelazu Merdare sa srpske strane pošto nije imao validne dokumente.

"(Kosovski) Carinski službenici su mu oduzeli dokument koji je dobio u Kosovskoj Mitrovici koji je bio validan i dali mu carinski dokument Republike Kosovo", precizirao je Jovanović navodeći da su inspektori Poreske uprave postupili u skladu sa propisima Vlade Srbije koja ne priznaje kosovska dokumenta.

Agenciji Beta ranije je rečeno da su tri kamiona sa robom s Kosova koji su pokušali da predju u Srbiju na administrativnom prelazu Merdare, vraćeni, zbog, kako su reporteru agencije Beta rekli kosovski carinici, kosovskog pečata.

..

Pogledajte još