Nagrada za antiratnu karikaturu Jugoslavu Vlahoviću

KRAGUJEVAC 17. septembra 2011. (Beta) – Dobitnik prve nagrade – Gran pri “Kurir mira” na 16. Medjunarodnom salonu antiratne karikature u Kragujevcu je karikaturista Jugoslav Vlahović, saopšteno je u subotu u Kragujevcu.

Gran pri “Kurir mira” dodeljuje svetska Asocijacija gradova vesnika mira uz novčani iznos od 1.500 evra.

Žiri Salona kojim je predsedavao Špiro Radulović saopštio je da je Zlatnom plaketom i sa 1.000 evra nagradjen Tošo Borković, srebrnom i sa 800 evra Sava Babić, a bronzana i 500 evra je pripala Luku Dešemahekeru iz Belgije.

Dodeljene su i novčane nagrade gradonačelnika gradova pobratima Kragujevca – Bidgošća i Bielsko Biala u Poljskoj, Inglolštata u Nemačkoj, Sirena u Francuskoj – i to Ehsanu Ganjiju iz Irana, Darku Drljeviću iz Crne Gore, Georgi Matei iz Rumunije, Luki Lagatoru iz Crne Gore. Nagrada rumunskog grada Piteštija pripala je Musi Gumusu iz Turske, a nagradjen je i Fedor Viko iz Slovačke.

Direktor festivala Miodrag Stoilović je najavio da će izložba 83 karikature sa 16. salona biti otvorena 20. oktobra u galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu, a radovi će biti objavljeni i u štampanom katalogu.

..

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.