Zimonjić: Odradili smo veliki posao!

Srbija je smanjila prednost Argentine na 1:2, u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su Zimonjić i Troicki pobedili Huana Ignjasija Čelu i Huan Monaka sa 3:0.

"Bio je ogroman pritisak na Viktoru i meni. Mislim da smo dobro odradili posao i sa velikim nestrpljenjem očekujem sutrašnje mečeve"
, rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare.

On je dodao da su svi teniseri dokazali do sada da mogu da preuzmu odgovornost u Dejvis kupu.

"Dokazali smo da smo veliki tim. Važno je da smo svi zdravi, onda možemo da pobedimo bilo koga", rekao je Zimonjić.

Prema njegovim rečima, sve što se predvidjalo za meč sa Argentinom nije se dogodilo.

"Očekivali smo da će Novak igrati prvi meč, to se nije dogodilo. Naš cilj je bio da prvi dan završimo bar sa 1:1, ni to nije bilo tako. Drago mi je da smo danas pobedili, jer bi u suprotnom meč bio gotov", rekao je Zimonjić.

Jedan od najboljih dubl igrača sveta istakao je da je publika u Beogradskoj areni bila sjajna i da je napravila najbolju atmosferu od kada se u njoj igraju mečevi Dejvis kupa.

"Nadam se da će publika i sutra doći u velikom broju. Mi do sada nikada nismo u Beogradu gubili sa 0:2. Verujem da će Novak igrati, da možemo da pobedimo i udjemo u još jedno finale, što bi nam mnogo značilo", rekao je Zimonjić.

(old_image)

Teniser Srbije Viktor Troicki ocenio je da je današnjom pobedom njegova ekipa ostala u meču sa Argentinom.

"Drago mi je što smo pobedili i ostali u meču. Ovo je važan poen za nas. Odigrali smo sa velikim samopouzdanjem i sasvim zasluženo smo smanjili njihovu prednost na 2:1", rekao je Troicki.

On je dodao da mu je ova pobeda bila potrebna kako bi vratio samopouzdanje u igri.

"Nenad mi je pomogao na najbolji način. Publika je bila sjajna, nadam se da će i sutra biti lepa atmosfera", rekao je Troicki, koji je priznao da se danas osećao mnogo bolje na terenu nego juče.

Beta

Pogledajte još