Kovačević: U Beču kao na domaćem terenu!

"Osećam se izvanredno, ne mogu da verujem da smo osvojili Evropsko prvenstvo. Hvala svima koji su verovali u nas. Juče je bila veoma teška utakmica, svi smo se izmorili, ali smo skupili snage i igrali smo srcem. Igrali smo kao na domaćem terenu", rekao je Kovačević nakon meča u Beču.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Srbija na krovu Evrope

Selektor Igor Kolaković rekao je da se osetilo na početku da igrači imaju presiju i da je falila energija nakon utakmice sa Rusijom.

"Došli smo da igramo utakmice i sve smo pobedili. Na neki način smo osporavani, ali mi smo prevazišli i naša očekivanja. Osetilo se da imamo presiju, svesni smo bili da će biti duga utakmica. Igrači sa klupe su napravili čudo, pitanje je kako bi završili da njih nije bilo", kazao je Kolaković.

POGLEDAJ VIDEO: Neverovatan uspeh zlatnih odbojkaša!

Najbolji bloker šampionata Marko Podraščanin rekao je da još uvek nije svestan da su on i njegovi saigrači osvojili zlatnu medalju.

"Fenomenalan osećaj, nismo još uvek svesni svega. Pre prvenstva sam rekao da sve medalje što smo do sada osvajali menjao bih za ovo zlato. Protiv Rusa smo izgubili pola energije, u prvom setu ništa dobro nismo uradili, ali smo dalje ušli ozbiljnije i zasluženo smo pobedili", kazao je Podraščanin.

Srbija je večeras u Beču pobedila u finalu Evropskog prvenstva Italiju sa 3:1.

Odbojkaši Srbije na aerodrom Nikola Tesla stižu u 12.10, a svečani doček zakazan je ispred Starog dvora u 18.00 časova.

POGLEDAJ VIDEO:Zlatni odbojkaši radili sklekove na postolju!

Beta

Pogledajte još