Dodeljene nagrade Emi!

"Ljudi sa Menhetna" nagrađeni su Emijem četvrti put, po jednom za svaku sezonu prikazivanja. Ipak, junak te serije Džon Ham nije dobio nagradu za najboljeg glumca, već je to priznanje pripalo Kajlu Čandleru, za seriju "Friday Night Lights".

Za najbolju glumicu u dramskoj seriji proglašena je Džulijana Margulis, za seriju "Dobra žena". Pored nagrade za najbolju komičnu seriju, "Moderna porodica" pobedila je i u kategorijama epizodna muška i ženska uloga, režija i scenario komedije.


Džim Parsons
nagrađen je drugu godinu za redom kao najbolji glumac u komičnoj seriji, za "The Big Bang Theory", dok je za najbolju glumicu u komediji proglašena Melisa Makarti, za ulogu u seriji "Majk i Moli".

Priznanje u kategoriji mini serija pripalo je priči o jednoj britanskoj porodici iz vremena pre Prvog svetskog rata "Downtowm Abbey", koja je dobila i nagrade za scenario, režiju i epizodnu žensku ulogu.

Kejt Vinslet proglašena je za najbolju glumicu u mini seriji, za "Mildred Place". Holivudska legenda Martin Skorseze dobio je prvu nagradu Emi u karijeri, za režiju dramske serije "Boardwalk Empire".

LOS ANĐELES, 19. septembar 2011. (Beta)

Pogledajte još