ROĐEN U BUGARSKOJ, ŽIVI U BRITANIJI: Karabinjeri identifikovali muškarca koji je urezao ime na zid Koloseuma

Turista koji je svoje i ime svoje devojke urezao u 2.000 godina star zid Кoloseuma, a potom uhvaćen na video snimku koji su videli milioni, jeste fitnes instruktor koji živi u Britaniji, otkriva "MailOnline".

Ivana Dimitrova (27) kamerom je snimio američki turista Rajan Luc dok je setom ključeva urezivao reči "Ivan i Hejli 23" u zid Koloseuma.

Ivan, rođen u Bugarskoj, bio je u Rimu sa svojom dugogodišnjom devojkom Hejli prošlog vikenda, a zvaničnici su ostali besni zbog bezobzirnog vandalizma i obećali su da će pronaći krivca.

"MailOnline" je utvrdio da Ivan, koji je poreklom iz Bugarske, radi kao trener u Bristolu.

U saopštenju objavljenom juče popodne, portparol karabinjera je rekao:

- Nakon istrage, nakon žalbe koju je podnela uprava parka Кoloseum, karabinjeri komande Rima Piazza Venezia su identifikovali, preko tradicionalnog istraživanja i fotografskog poređenja, osobu za koju se sumnja da je odgovorna za urezivanje sopstvenog i imena svoje partnerke u zid Кolosema. Кarabinjeri su utvrdili da je u pitanju par, muškarac i žena, koji živi u Engleskoj.

Oni su dodali da je postupak u fazi pripremne istrage, te da se osumnjičeni mora smatrati nevinim do izricanja pravosnažne presude.

U međuvremenu je ministar kulture Đenaro Sanđulijano rekao:

- Zahvalan sam karabinjerima što su odmah identifikovali navodnog počinioca necivilizovanog i apsurdnog čina počinjenog u Кoloseumu. Taj čin je uvredio sve one širom sveta koji cene vrednost arheologije, spomenika i istorije. Sada se nadam da će pravda krenuti svojim tokom rigoroznom primenom zakona. Ako dođe do suđenja, Ministarstvo kulture će se pojaviti kao građanska stranka.

"MailOnline" je stupio u kontakt sa Hejlinom majkom koja je rekla da njena ćerka ne bi uradila tako nešto, da je i dalje na odmoru u Italiji, a da je Ivan njen partner.

Izvor: N1
Foto: rytz - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još