Brajan Feri u utorak u Areni

BEOGRAD, 19. septembra 2011. (Beta) - Britanski pevač Brajan Feri, podjednako slavan kao solo izvodjač i vodja grupe "Roksi mjuzik", nastupiće 20. septembra u Beogradskoj areni da bi promovisao svoj novi solo album "Olympia" (2010).

Početak koncerta zakazan je za 20 sati, a Feri će na njemu svirati pesme sa albuma "Olympia", hitove iz solo karijere, kao i hitove iz vremena dok je predvodio grupu "Roksi mjuzik".

Feriju je ovo treći koncert u Beogradu u poslednjih pet godina.

Prethodno je 2006. godine sa obnovljenim "Roksi mjuzikom" svirao u Sava centru, a 2007. godine je na istom mestu imao solistički koncert na kojem je promovisao "Dylanesque" - hvaljeni solo album sa obradama pesama Boba Dilana.

Najnoviji album "Olympia" trebalo je da bude povratničko studijsko ostvarenje grupe "Roksi mjuzik" nakon 18 godina diskografske pauze, ali je Feri od toga odustao, pa su članovi "Roksija" potpisani kao gostujući muzičari.

Neka vrsta omaža činjenici da je "Olympia" planirana kao "Roksi mjuzik" jeste omot na kojem se, u tradiciji tog benda, pojavljuje glamurozni fotomodel. U ovom slučaju to je Kejt Mos, na čijem je ovogodišnjem venčanju Feri svirao kao specijalni gost.

..

Pogledajte još