Pearl Jam Twenty

0

Dokumentarni film oskarovca Kamerona Kroua o bendu Pearl Jam, jednom o najvećih bendova današnjice, biće prikazan ekskluzivno u bioskopima „Kolosej“ i „Ster Cinemas“ samo jednog dana, 20. septembra.

Devet meseci nakon što su snimili prvi album, Pearl Jam katapultirani su u slavu. Nekoliko godina kasnije, povukli su se, poštujući instinkt za samoočuvanjem. Neplanirana posledica toga je veo tajne koji, do današnjeg dana, obavija bend. Iako su se povukli iz javnosti, njima najbliži nastavili su da dokumentuju svaki njihov korak. Većina tih transkripata i snimaka nije nikada ugledala svetlo dana.

Reditelj Kameron Krou bio je u unutrašnjem krugu koji bend pratio od njegovih početaka i kroz vremena kada im je bilo najteže. Dvadeset godina nakon početka, Edi, Džef, Stoun i Majk dali su svom prijatelju dozvolu da iskoristi arhivu i objavi priču koji niko, osim njima najbližih, nije znao.

“Pearl Jam Twenty” prikazuje početke benda, haos koji je nastao ubrzo nakon što su postali slavni, njihov korak unazad i rad na stvaranju kruga poverljivih i bliskih ljudi koji su pomogli u stvaranju zaštićene sredine u kojoj je bend mogao da radi. Film slavi slobodu koja je bendu omogućila ono do čega im je oduvek bilo najviše stalo – da, takvi kakvi jesu, stvaraju muziku, poštujući svoje fanove.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.