Muške laži na koje smo oguglale

Muškarci u proseku lažu šest puta dnevno, čak dva puta više od žena. Da bismo shvatile zašto oni uporno lažu, čak i kada nema potrebe, stručnjaci su sajtu “Zdrav život” odgovorili na to pitanje i naveli najčešće muške laži uz objašnjenje razloga tih sitnih laži:

Zaglavio sam u gužvi

Njemu je mnogo lakše da kaže kako je zapeo u gužvi kako ne bi u detalje objašnjavao razloge kašnjenja. Zapamtite, muškarci nisu toliko jaki na rečima kao što su žene. To je najčešće bezazlena laž, kako bi izbegao prevelika objašnjavanja, ali ipak je laž!

Nije bilo tako skupo

Muškarci ne vole vaša neslaganja oko troškova, čak i kada ne delite bankovni račun. Najčešće laže kako bi dokazao da je odgovoran i nije rasipan. Ne želi da mislite kako mu je svejedno hoće li uštedeti novac ili će sve potrošiti na stvar kao što je plazma televizor.

– Na putu sam

Ovu laž najčešće koriste kada ga prisiljavate da ide na neka okupljanja na koja ne želi da ide, kao što je porodični ručak ili sl. Na taj način odugovlači susret koji je za njega jako nelagodan. Ne može da kaže kako ne želi da ide, a opet ne može da izbegne okupljanje bez opravdanog i dovoljno jakog razloga. Zato, kada vam kaže da je ''na putu'', znajte da želi da odloži svoj dolazak što je više moguće.

– Nisam puno popio

Ova laž može ukazivati na ozbiljan problem, ali ne vaše veze, već potencijalne zavisnosti o alkoholu. Ako vam to često govori, popričajte s njim i naglasite mu kako ste zabrinuti za njega. Zapamtite da ovaj razgovor treba da započnete isključivo kada je trezan.

Nisam bio kraj mobilnog, Ispraznila mi se baterija ili Nisam imao signal

Ove tri laži imaju isto značenje. Najčešće će ih upotrebiti kada želi da malo ''ohladite''. Ne zna kako bi vam to rekao, pa samom sebi na taj način daje vremena kako bi smislio na koji način da vam to kaže.

– Ne, nemaš veliku guzu

Ukoliko ga pitate da li vam giza izgleda velika u novim farmerkama, naravno da očekujete ovakav odgovor. On želi da izbegne nepotrebnu raspravu ili čak svađu. Ako zaista želite da znate da li je vaša guza velika, pitajte neku od vaših prijateljica.

– Ovo mi je zadnje pivo

Ovu laž će najčešće reći preko mobilnog, dok je sa svojim prijateljima. Bitno je da znate da i on sam veruje u tu laž. To je slično onome kada vi, već pet puta za redom, govorite da vam je to zadnji kolač. Stoga, nemojte mu to uzimati za zlo.