Srpski pesnici u globalnoj akciji o promenama

BEOGRAD, 20. septembra 2011. (Beta) – Udruženje književnika Srbije uključiće se 24. septembra u globalnu medjunarodnu akciju “100.000 pesnika za promenu”, u okviru koje će pesnici i pisci u 450 gradova sveta govoriti o svemu što je potrebno promeniti na svetu, saopšteno je u utorak.

Udruženje književnika je navelo da će u okviru te akcije 24. septembra biti organizovano 650 različitih dogadjaja, u 450 gradova u 95 zemalja, što će biti prvi put da se tako nešto održi.

Pesnici i pisci drugih žanrova govoriće o promenama koje je potrebno sprovesti u politici, ekonomiji i ekologiji, o potrebi da se smanji stepen siromaštva, da se prekinu ratovi i da se uspostavi mir medju ljudima.

Srpski pesnici, članovi pokreta Pesnici sveta, Udruženja književnika Srbije i Srpskog književnog društva, daće svoj doprinos toj akciji okupljajući se u Beogradu, gde će govoriti o temi: “Stanje duha – moć reči – značaj protesta”.

Akcija će, zbog vremenske razlike, trajati celog dana. U Beogradu počinje u 18 sati, u sedištu Udruženja književnika u Francuskoj ulici u Beogradu. Osim u Beogradu, u Srbiji će se dogadjaji tim povodom održati i u Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Pirotu, Staroj Pazovi, Kikindi, Čačku i drugim gradovima.

..