Profit Prade skočio 74 odsto

HONGKONG, 20. septembra 2011. (Beta-AP) - Profit italijanske modne kuće Prada je u prvoj polovini ove godine znatno porastao zahvaljujući dobroj prodaji proizvoda od kože u Kini i drugde u Aziji, objavila je u utorak ta firma.

Pradin neto profit za prvih šest meseci ove godine skočio je za 74 odsto u poredjenju sa prvim polugodjem 2010, na 179,5 miliona evra.

Rastu su najviše doprinele prodaje u azijsko-pacifičkom regionu, čija je vrednost porasla 35 odsto, na 368 milona evra, navela je Prada u prvom finansijskom izveštaju objavljenom nakon što su njene akcije u junu listirane na berzi u Hongkongu.

Milanska Prada, prva italijanska kompanija koja je izašla na berzu u Hongkongu, u inicijalnoj javnoj ponudi je prikupila 2,4 milijarde dolara koje planira da usmeri u veće prepoznavanje njenog brenda u Kini, gde raste broj bogatih i oni koji žele "firmiranu" robu.

Prada, kao i druge strane kompanije koje prodaju luksuzne proizvode, računa da će snažan privredni rast Kine, brza urbanizacija i veća potrošnja kineskih bogataša doneti znatan rast prodaje njenih proizvoda.

..

Pogledajte još