Kazna za nedovršene objekte do dva miliona evra

BEOGRAD, 20. septembra 2011. (Beta) - Investitori koji premaše rok izgradnje ili renoviranja turističkih objekata u Beogradu i Novom Sadu ubuduće će plaćati kazne, pa će kroz dve godine morati da izdvoje i dva mliona evra na godišnjem nivou.

Novom Uredbom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja o utvrdjivanju prioritetnih turističkih destinacija, lokacija i objekata, koja je doneta u junu ove godine, svi nedovršeni turistički objekti imaju rok dve godine za završetak radova, a rokovi su postavljeni i za izgradnju novih turističkih objekata.

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić kazao je u utorak novinarima ispred hotela Metropol, čije renoviranje je trebalo da se završi aprila 2009. godine, da je sada dat rok za završetak izgradne tog hotela do juna 2013. godine, ondosno dve godine od donošenja Uredbe.

"Prioritetne turističke destinacije, Beograd i Novi Sad moraju biti uredjeni", istakao je on.

Ministar je naveo da je u Beogradu zabeležen rast dolaska turista u prvih sedam meseci ove godine oko sedam odsto, dok je rast dolaska stranih turista oko 16 odsto, te da su Beograd i Novi Sad postali prioritetne zone i da svi turistički objekti u tim gradovima moraju imati kategorizaciju koju su imali pre privatizacije ili renoviranja.

On je dodao da se ne sme dozvoliti da u Srbiji "nemamo gde da ugostimo turiste".

...

Pogledajte još