Vukajlovićevoj policijsko zadržavanje od 48 sati

BEOGRAD, 20. septembra 2011. (Beta) - Bivšoj direktorki Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlani Vukajlović odredjeno je zadržavanje od 48 sati pošto je saslušana u policiji, saopštio je u utorak tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Ista mera odredjena je i direktoru firme Jugohemija farmacija Vladimiru Gravari i vlasniku preduzeća Detap Ljubomiru Pavićeviću, koji su u ponedeljak uhapšeni sa Svetlanom Vukajlović zbog sumnje da su učestvovali u zloupotrebama u nabavci vakcina protiv novog gripa i oštetili budžet za 1,27 miliona evra.

Osumnjičeni će posle isteka policijskog zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji Specijalnog suda, koji će posle saslušanja odlučiti da li će im odrediti pritvor ili će se braniti sa slobode.

Svetlana Vukajlović osumnjičena je da je u novembru 2009. godine sa Gravarom i Pavićevićem tokom nabavke vakcina protiv novog gripa iskoristila službeni položaji i za najpovoljnijeg ponudjača izabrala kompaniju Jugohemija farmacija.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević objasnio je da ta kompanija nije ispunjavala uslove da bude izabrana za najpovoljnijeg ponudjača jer nije bila proizvodjač niti ovlašćeni distributer vakcina "Novartis", a nije joj bio upućen ni poziv za dostavljanje ponuda za isporuku potrebnih vakcina, tako da joj isporuka vakcina, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, nije mogla biti dodeljena.

..

Pogledajte još