Peruničić: Regionalna liga donosi samo dobro!

"Crvena zvezda je odlučila da igra regionalnu ligu i to može da nam zbog jakih utakmica donese samo dobro, kao što je privlačenje novih sponzora. Liga može da se proširi u narednim godinama, cilj osnivača je da naprave ligu koja će biti najjača posle nemačke Bundes lige", rekao je Peruničić.

Direktor Zvezde je nagovestio cilj osnivača lige da se od sledeće sezone takmičenju pridruže ekipe iz Mađarske, Slovenije i Austrije.

"Sledeće godine trebalo bi da se priključe ekipe iz Mađarske, Slovenije i Austrije. Raspitivale su se i neki italijanski timovi. Trebala bi da bude mnogo jaka liga"
, kazao je Peruničić.

On se osvrnuo na potencijal lige da dodatno podigne kvalitet igračkog kadra Zvezde.

"Hoćemo da stvorimo nove igrače koji će napredovati kroz jake utakmice. Domaća liga se prethodnih godina svodila na dve-tri ekipe i igrači nisu imali napretka zbog čega smo loše prolazili u Evropi i služili kao topovska hrana", kazao je direktor Zvezde.

Peruničić je dodao da Zvezda ima dovoljan fond igrača i da će svi dobiti šansu da pokažu šta znaju.

Trener Crvene zvezde Igor Butulija složio se sa Peruničićem da učešće u regionalnoj ligi najviše znači igračima.

"Ova liga mnogo znači za sve naše mlade igrače, za sve igrače koji bi ubuduće želeli da dođu u Zvezdu. Učestvuju najozbiljniji klubovi u regionu, a i šire, obzirom da igra Tatran iz Prešova koji dugi niz godina redovno igra Ligu šampiona", rekao je Butulija.

Butulija se osvrnuo na prvu utakmicu u SEHA ligi koju crveno-beli igraju protiv hrvatske ekipe Nekse iz Našica.

"Sutra protiv Neksea će biti teško. U prošlom kolu su igrali nerešeno sa Zagrebom. Oni su druga ekipa u Hrvatskoj. Mislim da će biti prava utakmica. Ozbiljna su ekipa koja ima izgrađen sistem. Prilagođavaju se svakoj odbrani", istakao je Butulija.

Trener Zvezde je ocenio da će utakmicu odlučiti odbrana Beograđana.

"Odbrana će odlučiti utakmicu, ako je odigramo kvalitetno imamo šanse da pobedimo", kazao je Butulija.

Bivši reprezentativac Jugoslavije se osvrnuo na sistem takmičenja koji će pratiti Zvezdu tokom sezone, zbog čega je angažovan veliki broj igrača.

"Odigraćemo barem 60 utakimca ove sezone. Sve ostale ekipe u regionalnoj ligi će se domaćim takmičenjima priključuju u plej-ofu, a mi igramo barem dve utakmice nedeljno", istakao je Butulija i dodao da će u jednom trenutku njegova ekipa odigrati četiri utakmice za samo sedam dana.

Utakmica Crvena zvezda - Nekse igra se sutra od 17.00 na Banjici.

Beta

Pogledajte još