Tasovac je u stvari hteo da kaže OVO! (VIDEO)

"Srbi su još jednom pokazali da ih kultura najviše inspiriše"... Direktor Beogradske filharmonije obratio se eliti, naciji, ili bar zaintersovanima porukom posredstvom Youtube-a:

Između ostalog rekao je:
" Da smo to napravili u bilo kojoj zemlji sa prosečno lošom ekonomijom, ništa se ne bi desilo, jer slika devojke koja ispija kafu u nekom elitnom restoranu tamo ne predstavlja izvor frustracije. Ali, u Srbiji je preovladao osećaj: 'Ja nisam u toj stolici, a baš sam zaslužio dok ona sedi tamo samo zato što je lepa'.

Umesto da se naša elita pozabavi ovom anomalijom, gde je kafa nedozvoljen luksuz, ona se bavila pitanjem ukusa. Ovom prilikom, za promenu, ne mislim na političare, već na predstavnike proevropske i nacionalno osvešćene elite, koju još povezuje ljubav prema novcu i potpuno odsustvo empatije prema bilo kom čoveku".

Direktor Filharmonije je, obraćajući se toj eliti poručio i ovo:

"... oni ne vide u komentarima na internetu tenziju jedne mlade generacije, koja bi vrlo rado sedela na mestu snimanja spota, ali za to nema ni finansijske, ni geografske mogućnosti. Kada ova izgubljena generacija mladih ljudi osvoji kritičnu masu - na našim ulicama ćemo imati srpsko proleće..."

Ako ste preslušali celu poruku, razmislite da li ste tako shvatili onaj performans od pre dve sedmice u Strahinjića bana?

A sećate li se one rečenice iz škole: "Šta je pisac ovim hteo da kaže"?

I, šta kažete? Jel rek'o?
Jel IM rek'o?

Pogledajte još