Samo žene i deca na fudbalskim utakmicama!

Prema novim pravilima koje je usvojila Turska fudbalska federacija, samo ženama i deci mlađoj od 12 godina biće dozvoljeno, i to besplatno, da gledaju utakmice onih timova koji su kažnjeni zbog nasilnog ponašanja njihovih navijača.

Posledice novih pravila osetile su se već danas kada je više od 41.000 žena i dece ispunilo stadion Fenerbahčea u Istanbulu, da gleda utakmicu tog kluba i Manisaspora. Mnoge žene su svoje bebe obukle u boje Fenerbahčea, prenosi agencija Anadolija.

Za bezbednost na stadionu starale su se isključivo policajke.

Turska fudbalska federacija kaznila je u julu Fenerbahče sa dve utakmice kod kuće bez publike, jer su njegovi navijači upali na stadion tokom prijateljskog meča sa ukrajinskim šampionom Šahtjorom iz Donjetska.

Fudbalska federacija, međutim, ove nedelje je to promenila i dozvolila ženama i deci da prisustvuju utakmicama.

POGLEDAJ VIDEO: Više od 40. 000 žena i dece gledalo Fenerbahče

Navijači Fenerbahčea su, takođe, napali novinare zbog onog što su ocenili kao "suviše kritičarsko pokrivanje istrage o nameštanju mečeva, vezane sa Ligu šampiona".

Predsednik Fenrbahčea Aziz Jildirim je jedan od 30 osumnjičenih u slučaju nameštanja utakmica, a klubu bi mogla da bude oduzeta titula šampiona države i mogao bi da bude izbačen iz prve fudbalske lige.

Taj klub je, takođe, izgubio mogućnost da igra u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Beta

Pogledajte još