Duda je kriv za katastrofu na Evrobasketu!

Posle debakla košarkaša na Evropskom šampionatu u Litvaniji na redu su razne analize! Učinak Orlova među prvima komentarisao je trener Radničkog iz Kragujevca, Miroslav Muta Nikolić, koji je, pomalo neočekivano, kao glavnog krivca za neuspeh naveo selektora Dušana Ivkovića.

"Veliki Aca Nikolić je davno rekao: "Pobede idu na račun igrača, porazi na dušu trenera". Dakle, nema potrebe da se sve svaljuje na igrače. Treba da se sedne i da se dobro analizira, otvoreno da se priča, bez iole sujete, svađa, da ono što je uspeh svrstamo u uspehe, a neuspehe u neuspehe", rekao je, kao i uvek, bez dlake na jeziku Nikolić.

On tvrdi je da je ogromna katastrofa za košarku što naših momaka neće biti u Londonu na Olimpijskim igrama.

(old_image)

"Razočaran sam. Smo svi verovali da možemo bar u dodatne kvalifikacije. Navikli smo narod da osvajamo zlata, pa je logično da, kada ne ispunimo najniži postavljeni cilj, usledi razočaranje. Odoše nam deca na tenis, odbojku... Ja volim da gledam i navijam za naše ostale sportiste, ali iz stručnog ugla gledano, sve je manje onih koji pikaju basket, što zabrinjava".

Nikolić nema šta da zameri čelnicima Saveza, koji su, kako kaže, obezbedili maksimalne uslove igračima...

"Odlične uslove nisu imali samo seniori, već i svie mlađe selekcije. Bodiroga je uz sve te momke bio konstantno. Za kratko vreme isplatili su dugovanja iz prethodnog perioda. Ne vidim gde su pogrešil", zapitao se Nikolić na kraju.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još