Predstoji reforma javnog sektora

BEOGRAD, 21. septembra 2011. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da predstoji temeljna reforma javnog sistema koja će povećati efikasnost države, uz smanjenje troškova.

Cvetković je na prvoj "Inteza akademiji" koja se održava u hotelu Hajat, rekao da u ovoj godini očekuje jednocifrenu inflaciji, uz smanjivanje narednih godina.

"Realan rast bruto društvenog proizvoda (BDP) u ovoj godini je procenjen na dva odsto, a za narednu je planiran tri odsto", istakao je on i ocenio da je taj rast nedovoljan za razvoj zemlje.

Za održivi razvoj potreban je rast BDP od oko pet odsto godišnje i to je stratreški cilj koji moramo dostići narednih godina, rekao je srpski premijer i dodao da vlada punu pažnu posvećuje radu na makroekonomskoj stabilnosti.

Cvetković je istakao da je razvojna strategija Srbije što bolje povezivanje sa svetom i bolji izvoz, kao i evrointegracije, a saradnja sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) doprineće da se rizik investicija u Srbiju smanji i da banke na osnovu toga smanje kamate.

...

Pogledajte još