Istanbul – grad iz 1001 noći

Da li je u pitanju sličan temperament, tek brojni turisti često porede noćni život Istanbula sa noćnim životom Beograda.

Ono što su za Beograd splavovi za Istanbul je četvrt Beyoglu. Ovaj deo grada je mesto ples, pijanku i zabavu koja se u Turskoj kategoriše kao “nemuslimanska” aktivnost. Četvrt je bila u krizi 1980-ih, ali mladi Istanbula željni zabave i duh liberalizma omogućili su oporavak. U ovim klubovima alkohol možete konzumirati ako imate 18 godina, s tim da iskusni putnici tvrde, da ćete piće moći da popijete i ako niste punoletni. Cene pića jako variraju.

Paprene trbušne plesačice

Turistima, a pogotovo samcima, savetuje se da izbegavaju otrcane striptiz lokale u uličicama pored avenije Istiklal, jer bi vas neka trbušna plesačica skupo stajala.

Budite vrlo oprezni u društvu trbušne plesačice, jer ako mlada plesačica sedne za vaš sto, postoji velika verovatnoća da ćete platit veliki račun za njena skupa pića.

Reina

Ovo je sigurno klub koji će vas privući sjajem. Mesto u kojem se posle napornog dana odmaraju berzanski kalkulanti i devojke koje hoće bogato da se udaju. Klub je smešten na obalu Bosfora i posetioci do njega dolaze čamcima. Klub ima dva sprata, i jedan od najskupljih restorana u Istanbulu. Nalazi se na Muallim Naci Aveniji 44, Ortaköy. A ako niste deo ekipe koja mora da bude obavezno fensi, ne ulazite u ovaj klub, sličnih mesta ima i u Beogradu.

Klub Reina – mesto za pozere


Indigo

Klub Indigo je prestonica istanbulske elektroscene. Smešten je u oblast Beyoğlu gde su skoncentrisani svi važniji istanbulski klubovi. U ovom klubu nastupaju najveća imena svetske i lokalne dj scene. Adresa Akarsu Sokak 1-2-4-5, Beyoğlu.

Araf

Klub u kojem možete da slušate uživo poznate romske bendove, da popijete jeftino točeno pivo. Omiljeno studentsko mesto za provod, smešteno je na vrh oronule zgrade, s tim da ogromni prozori kluba gledaju na neke od najluksuznijih vila u Istanbulu. U ovom klubu možete uživati u autentičnoj romskoj muzici, ali klub organizuje i fank, soul, rege i rock'n'roll večeri. Adesa Balo Sokak 32, Beyoğlu.

11.11

Klub koji će sigurno ostaviti utisak na posetioce neobičnim geometrijskim prostorom. Otvren je petkom i subotom. Klub je zatvoren tokom leta, ali kad je otvroen u njemu je teško naći slobono mesto. Adresa Meşrutiyet Caddesi 69, Beyoğlu.

X- Large

Ovo je gej klub, na mestu nekadašnjeg pozorišta. Atmosferta se u ovom klubu zagreva tek oko 2 sata ujutro. Ovo je mesto na kojem možete videti dvojnice ili dvojnike Lejdi Gage, dečake koje izvode trbušni ples. Klub je otvoren petkom i subotom, a iskusni klaberi savetuju da ne pokušavate da stignete pre ponoći. Kallavi Sokak 12, Beyoğlu.

X – Large – zagarantovan muški provod

Sortie

“Sortie” je diskoteka na otvorenom, gde se sluša uglavnom turska muzika. Ovak klub okuplja bogatiji deo Istanbula, pa nije neobično da vidite na ulazi najnovije Ferrarije ili jahte, pošto je klub smešten na Bosforu. Jednom rečju ovo je snobovsko mesto, na kojem, se možete i dobro provesti. Ulaznica je prošle godine bila 25 evra.

Sortie – ne brinu za jahte

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.