Ne treba politizovati istragu pobune JSO

Komentarušiću medijske špekulacije o tome ko bi još mogao da bude saslušan povodom istrage o pobuni takozvanih crvenih beretki, Homen je novinarima rekao da je za sve informacije nadležno isključivo tužilaštvo koje obavlja istragu, a da Ministarstvo pravde pruža punu podršku radu pravosudnih organa.

“To je bila tema više godina, u raznim polemikama, ko je kriv a ko nije. Smatram da ovog puta sve treba da vode apsolutno i jedino pravosudni organi… Siguran sam da će istraga dati rezultate, naravno ne treba sve to očekivati preko noći”, rekao je Homen.

On je rekao da ne veruje da će postupak za pobunu Jedinice za specijalne operacije zastariti, jer to zavisi i od kvalifikacije krivičnog dela, a Tužilaštvo odlučuje o toj kvalifikaciji.

Povodom izjava ministarke pravde Snežane Malović o slučaju istrage o zloupotrebama prilikom nabavki vakcina protiv gripa, Homen je rekao da ne stoje kritike koje je na njen račun izneo ministar zdravlja Zoran Stanković. Prema Homenovim rečima, Malović je detalje iz pretkrivičnog postupka iznosila ne kao ministarka pravde, već kao koordinator Vlade Srbije za borbu protiv korupcije.

BEOGRAD, 22. septembra 2011. (Beta)