Premijera "Političkog groblja" 28. i 29. septembra

0

Predstava "Političko groblje – prvi deo", rađena po istoimenoj knjizi novinara i pisca Slavoljuba Đukića, biće premijerno prikazana 28. i 29. septembra u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Režiser predstave i glumac Ljubivoje Tadić rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da je za realizaciju te monodrame izdvojio ono što smatra najbitnijim i najznačajnijim pokazateljem vremena od Prvog svetskog rata do 80-ih godina i koji je ključan za sadašnja politička vremena.

“Voleo bih da kažem šta je bilo juče, ali stalno posmatrajući ono što se dogadja danas u političkom životu i groblju Srbije”, kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, “Političko groblje Slavoljuba Đukića je jedno od najvažnijih dela koje se pojavilo poslednjih godina u javnosti i dragoceno je zbog načina na koji opisuje dogadjaje u poslednjih 60 godina.

Glavnu ulogu, lik novinara i pisca Slavoljuba Đukića, tumačiće sam Tadić, a predstavu će pratiti kompozicija “Nesreća Srbije” Vojislava Vokija Kostića koju će izvesti muzičar Predrag Cune Gojković.

Predstava će biti premijerno prikazana 28. i 29. septembra u 19 časova, a ulaz će biti besplatan.

BEOGRAD, 22. septembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.