Želimo da ponovimo uspeh odbojkaša

Odbojkaši Srbije osvojili su zlato na nedavnom EP u Austriji i Češkoj. Evropsko prvenstvo za odbojkašice, počinje sutra utakmicama u Italiji, dok će deo takmičenja u Srbiji početi u subotu, 24. septembra.

"Uspeh neće izostati samo ako igramo hladne glave od prve do poslednje utakmice", rekla je Ćebićeva agenciji Beta.

Na pitanje da li su odbojkašice uspele da se odmore posle napornog takmičenja na Gran priju, gde su osvojile treće mesto, Suzana Ćebić je odgovorila da veruje da devojke imaju snage da Evropsko prvenstvo igraju na visokom nivou.

"Reprezentativna sezona je veoma duga, ali mi smo jedva čekale ovo EP, pre svega zato što igramo pred domaćom publikom", kazala je ona.

Libero srpske reprezentacije rekla da će derbi Grupe A, biti duel Srbije i Nemačke, koji će se igrati u trećem kolu šampionata, u ponedeljak 26. septembra.

Ćebićeva je ocenila da će pored Srbije, borbu za medalje voditi i Poljska, Rusija i Italija.

"Imamo priliku da dokažemo da zaista vredimo i da smo s pravom u vrhu. Svi radimo na tome da budemo jedna od najboljih ekipa u svetu", kazala je Suzana Ćebić, najbolji libero Svetskog prvenstva 2006. godine.

Srbija u Grupi A EP igra sa Francuskom, Ukrajinom i Nemačkom u Beogradu. Na EP učestvuje 16 ekipa, a titulu će branititi selekcija Italije.

Pored grupa u koje će igrati u Beogradu i u Zrenjaninu, dve grupe prve faze igraće u Italiji, u Monci i Busto Arsiciju.

Finale Evropskog prvenstva za odbojkašice igraće se 2. oktobra u hali "Pionir" u Beogradu.

Beta

Pogledajte još