Pretnje "likvidacijom"novinaru Žurnala

0

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije su osudili ponašanje potpredsednika fudbalskog kluba "Novi Pazar" Tarika Imamovića, koji je dopisniku Sportskog Žurnala Esadu Kučeviću zabranio da izveštava sa utakmica ovog kluba, nezadovoljan njegovim pisanjem.

Pretnje upućene Kučeviću, da će biti “likvidiran” ako nastavi da piše o fudbalskom klubu “Novi Pazar”, samo su još jedan u nizu slučajeva, u kojima lokalni moćnici uzimaju sebi za pravo da uređuju novine i odlučuju šta sme, a šta ne sme da se piše, ukazuju novinarska udruženja.

Udruženja pozivaju nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da najozbiljnije istraže ove pretnje i preduzmu mere zaštite Kučevića, a organe Fudbalskog saveza Srbije da preduzmu disciplinske mere protiv funkcionera kluba, koji krše sve norme profesionalnog ponašanja i propise FIFA i UEFA.

U saopštenju se konstatuje da se nastavlja serija pretnji i zastrašivanja novinara u režiji ljudi koji dolaskom na određene funkcije umišljaju da im je baš sve dozvoljeno.

Udruženja poziva novinare da ispolje maksimalnu solidarnost i pruže podršku kolegi Kučeviću u njegovoj borbi za odbranu profesije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.