Hoćete li da radite u Kini i Japanu?

Traži se dodavač maramica

Ne znamo kolika je plata, ali pošto je reč o Japanu, svaki trud vam se isplati. Vaš posao se sastoji u tome da šetate ulicama, na primer Tokija, i delite ljudima maramice za brisanje suza, nosa ili već čega god.

Traži se glumac belca

Ne treba vam diploma Fakulteta dramskih umetnosti. Vaš posao je da sa vlasnicima kompanija koji žele izgledati uspešno, idete na press konferencije, kako bi svi pomislili da vaš poslodavac ima poslovne kontakte s bogatim zemljama. Ovo je posebo zanimljivo jer je velikim kompanijama zabranjen pristup na kinesko tržište u nekoliko ključnih domena poput energetike i telekomunikacija.

Traži se devojka za lift

Dovoljno je da ste u Japanu i da znate da pravilno koristite dugme na liftu. Dodatni osmeh je sigurno put ka povećanju plate.


Traže se pokazivači stepenica

Čudan je taj Japan, pa tako ako se lift pokvari možete začas posla postati pokazivač stepenica. Jeste da morate da se mnogo izvinjavate i klanjate, ali sve je to deo posla...


Traži se stajač u redu

Srbi i Kinezi imaju dosta toga zajedničkog, jer je sličan posao postojao nekad i u Srbiji. U Kini se čekaju redovi za sve i svašta, u proseku pet sati je potrebno čekati u nekoj ambulanti na pregled dokotora, za upis deteta u vrtić ponekad se stoji u redu nekoliko dana, pa ako imate jake noge ...

Ko kaže da nema pauze
...

(old_image)

Traže se sakupljači ljudskog izmeta

U mnogoljudnoj Kini se ništa ne baca. Kina je predvodnik u reciklaži ljudskog izmeta koji se pretvara u gnojivo. Samo u 1994. su pokupili 3,3 milijarde tona. I nemojte da se iznenadite ako vam za ovaj posao bude potrebna debela veza. Jedna sanitarna kompanija je objavila oglas za pet radnih mesta i primila 391 molbu!

I, ko kaže da nema posla?

Pogledajte još