Na FESTU 75 premijernih filmova

"Tačno na pet meseci pre početka, jubilarni 40. FEST je takoreći spreman. Višemesečne pripreme počete u aprilu dale su rezultate", rekao je Paramentić na konferenciji za novinare na Zlatiboru.

Selektor FEST-a Ivan Karl rekao je novinarima da će na festivalu biti zastupljene sve programske celine kao i do sada: Panorama svetskog filma, Holivud, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi i izabrani dokumentarac.

Na beogradskom FESTU biće prikazani najatraktivniji filmovi sa festivala u Berlinu, Kanu, Karlovim Varima, Veneciji i Torontu, kao i dva domaća filma: "Top je bio vreo" Slobodana Skerlića i "Doktor Rej i djavoli" Dinka Tucakovića. Beogradska publika će moći da vidi film "Drvo života" koji je dobio Zlatnu palmu na proteklom Kanskom festivalu u kome glume Bred Pit i Šon Pen.

Biće prikazan i film "Dabar" sa Mel Gibsonom u glavnoj ulozi, kao i film Pedra Almodovara "Koža u kojoj živim" u kome glumi Antonio Banderas.

Fest će biti održan od 24. februara do 4. marta, a očekuje se da će gosti biti glumci čiji je film prikazan na prvom FESTU.

ZLATIBOR, 24. septembra 2011. (Beta)

Pogledajte još