Poznati igrali, Nole čestitao

Turnir čiji humanitarni fond je namenjen školi za decu oštećenog sluha „Stefan Dečanski“ okupio je, po običaju, brojne javne ličnosti iz sveta sporta, muzike, glume, novinarstva... Zajedničko za sve njih je da su veoma ozbiljni rekreativci pa je u završnim mečevima viđen prilično kvalitetan tenis.

Finale ženskog singla je pripalo voditeljki Adriani Čortan koja je savladala proslavljenu interpretatorku narodne muzike Merimu Njegomir, dok je kod muškaraca bivši fudbaler Partizana Dragan Ćirić savladao nekadašnjeg urednika Trećeg kanala i bivšeg Gradskog sekretara za sport i omladinu Igora Miklju. Dok su trajale finalne borbe, Nole je na terasi ručao sa svojom braćom ali se na kraju uredno raspitao za rezultate i na terenu se, zajedno sa učesnicima turnira, slikao i raspoloženo ćaskao. Kao da je u pitanju momak iz kraja, a ne čovek kome su Rafael Nadal i Rožer Federer u poslednje vreme redovno na meniju.

Voditeljka TV Avala Adriana Čortan je neizostavna na ovom turniru u po pravilu stigne do završne predstave. Prvo finale je dobila, drugo izgubila, sada je po drugi put takmičenje trijumfalno završila. Posle neizvesnog početka „bitke za zlato“ sa Merimom Njegomir koja je imala veću podršku, mlađa finalistkinja je u drugom delu seta bila ubedljiva i zasluženo stigla na tron.

-Drago mi je da je pehar ponovo u mojim rukama i drago mi je što sam se u finalu sastala sa Merimom jer sam dugo slušala kako ona dobro igra ali se nismo sretale na terenu – raspoloženo je po završetku ceremonije pričala popularna voditeljka. – Možda ja malo brže trčim, u svakom slučaju, bio je dobar meč. Vuk Brajović ovo organizuje uspešno već nekoliko godina, a ja tenis igram od malih nogu. Moglo je, čak, da se desi da tim putem odem i profesionalno.

I sada na terenu to deluje prilično „profesionalno“ ?

-Kada se završi meč svi ponovo postajemo prijatelji, a do tada je borba (smeh). Bilo je i nekih spornih situacija, desi se da sudija ne vidi kako treba ali je sve na kraju bilo ok.

Muško finale je bilo „grobarsko“ pošto je i poraženi Igor Miklja osvedočeni Partizanovac. Poznati voditelj je pre meča pecnuo prijatelja i rivala rečima da su se doskora sastajali u prvim kolima turnira ali da je Ćirić sada napredovao do finala, nije ni nekadašnji ljubimac juga ostao dužan.

„Pružite malo podršku Igoru, ima tremu“, „savetovao“ je okupljenima pre meča koji je bio neizvestan otprilike do polovine. Ćirić je ipak bivši sportista, presudilo je to u završnici seta pa je trijumfalno okončao svoje drugo učešće na ovom turniru. Posle duela pobednik, baš kao ni tokom fudbalske karijere, nije bio mnogo rečit.

(old_image)

-Ljubav prema tenisu mi je od malena. Nikad, doduše, nije bilo pitanje kojim ću se sportom baviti ali sam voleo i tenis. Aktivnije sam počeo da igram pre pet godina kada sam prestao da se bavim fudbalom – rekao je „Ćira“ i dodao da ne stiže mnogo da prati Partizan i da pomaže koliko može svom nekadašnjem saigraču Đorđu Tomiću, sada predsedniku Srema iz Jakova.

Na njegove reči se nadovezao poraženi finalista, Igor Miklja:

-Ćira i ja igramo često na Partizanovim terenima ali se retko sastajemo na turnirima. Ovo nam je bio treći meč i njegova prva pobeda. Drago mi je da neko ko tako voli ovaj sport toliko napredovao.

Postoji, ipak, neko ko je napredovao još više (i za to dobio nagradu) iako nije pobedio – naprotiv, izgubio je upravo od Ćirića u četvrtfinalu. Reč ima Milan Vasić:

-Kad sam već poražen, dobro je što me je savladao konačni pobednik – uz smešak će popularni glumac. – Sve ovo je jako dobro organizovano, svi su pozitivni i trude se da pobede. Ovo mi je drugi turnir tog tipa, pretpostavljam da ću ubuduće biti redovan učesnik.

Šta je aktuelno na „daskama koje život znače“ ?

-Sredinom oktobra na Prvoj televiziji krenuće serija od 12 epizoda „Pevaj brate“, tada se nastavlja i snimanje „Bele lađe“, još deset epizoda. Ima i ponuda za filmove, radiću baš dosta.

Ispričaše se i izigraše tenisa „selebritiji“ minulog vikenda po šesti put na Dorćolu a u 2012. uslediće, sigurno, još dva događaja ovakvog tipa na istom mestu.

Pogledajte još