Novi Almodovar i još niz hitova na FEST-u!

Po rečima Miloš Paramentić, direktor Direkcije FEST-a, posebna pažnja na sledećem "beogradskom festivalu festivala" biće posvećena jubileju čijim povodom je planirana i monografija FEST-a.

Među filmskim poslasticama koje stižu sa raznih festivala jesu "Drvo života", koji je dobio Zlatnu palmu na proteklom Kanskom festivalu, u kome glume Bred Pit i Šon Pen, zatim "Dabar" sa Melom Gibsonom u glavnoj ulozi, "Koža u kojoj živim" Pedra Almodovara s Antonio Banderasom u glavnoj ulozi...

Ivan Karl, selektor FEST-a, napominje za "Blic" da će na Festivalu biti zastupljene sve programske celine kao i do sada: Panorama svetskog filma, Holivud, Evropa van Evrope, Evropa u Evropi i izabrani dokumentarac.

- Publika će moći da vidi sve što je obeležilo kinematografiju godine za nama i trenutne svetske produkcije - kaže Karl, što konkretno znači da će na FEST-u biti prikazani najatraktivniji filmovi sa festivala u Berlinu, Kanu, Karlovim Varima, Veneciji i Torontu, kao i dva domaća filma: Top je bio vreo Slobodana Skerlića i Doktor Rej i đavoli Dinka Tucakovića.

Saznajte više o filmovima:

Doktor Rej i đavoli
Koža u kojoj živim
Drvo života
Top je bio vreo

Pogledajte još