Raduljica: Uživam u igri Partizana

Nismo pomenuli Nesterovića i još nekoliko sjajnih dugajlija, kao ni Katića koji će još briljirati u Humskoj.

Zato, kada neki centar dođe u Partizan, zna na šta može da računa – na sjajan rad i jednu od glavnih uloga. Da li onda čudi privremeni povratak Nikole Pekovića baš u crno-beli dres, ili želja Miroslava Raduljice da odigra sezonu upravo u srpskom šampionu?

A kakvo će pojačanje biti momak iz Inđije, može da se nagovesti i posle prvih pripremnih mečeva Partizana. Pored prezimena Raduljice pisalo je redom 16, 16, 14, 26 i 14 poena.

(old_image)

- Nisam ni pomišljao da bi početak u novom klubu mogao da bude problematičan. Stvarno sam se izuzetno brzo uklopio, naravno uz pomoć ljudi koje sam znao od ranije, a sa kojima sam sada samo još bliži. Da nije bilo njihovih ljudskih kvaliteta, ne bi adaptacija tekla tako lako kao što mislim da jeste. Tu mislim na sve, od stručnog štaba, do igrača. Ili obrnutim redosledom, svejedno. Nema nikakvih nepoznanica, u pitanju su sve ekstra momci, izuzetno kvalitetne osobe – poručio je Raduljica.

Prošlu sezonu snažni centar je počeo tek oko Nove godine, koliko je trebalo da se oporavi od povrede. Zatim je prešao u Albu, ali ni u Berlinu nije bio to onaj, jedan od najtalentovanijih centara Evrope. Zato od trenutka kada je obukao crno-beli dres, izgleda kao da se i te kako naoštrio da pokaže koliko zna.

- Mogu da kažem da sam se uželeo košarke. Posebno u sistemu gde ima za svakoga po nešto, ali dosta toga za centra. Priznajem, već uživam u takvoj igri. Nadam se da će, kada budem ušao u pravu formu, sve biti još bolje za tim.

Pobednički mentalitet

Partizan je u Kaljariju izgubio oba meča, od Sasarija i Olimpijakosa. Na našu konstataciju da je u predsezoni igra mnogo važnija od rezultata, Miroslav Raduljica odgovara kao da je već godinama u Humskoj.

- Naravno, ali koliko sam shvatio iz ranijih priča i koliko ja znam, Partizan uvek ide na trijumf. Taj pobednički mentalitet je izuzetno bitan, iako je sigurno da je za ovaj period važnije građenje timske igre. Što se samog turnira tiče, nije moj posao da pričam o igri. Još pristižu novi igrači…

Stigao i Peković

Vlada Jovanović može da bude prezadovoljan. Na treningu može da računa na Nikolu Pekovića i Marka Čakarevića, tandem koji se čekao. Još da stigne „četvorka“ i Parni valjak može da krene punom parom.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još