Terzić: Nismo izdržali pritisak

BEOGRAD, 27. septembra 2011. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da njegov tim nije izdržao pritisak i da je Nemačka sasvim zasluženo pobedila.

Srbija je izgubila od Nemačke sa 1:3 (22:25, 15:25, 25:20, 17:25), u trećem kolu takmičenja u Grupi A na Evropskom prvenstvu.

"Nemice su igrale bolje i agresivnije. Imali smo prednost domaće publike, ali to nismo uspeli da iskoristimo. Ne mogu da okrivim devojke za poraz, jer su maksimalno podredjene ekipi. Bile su izložene pritisku, a to se odrazilo na igru", rekao je Terzić posle utakmice.

"Izgubili smo zbog sitnica, jer su nam i lake lopte pravile problem. Nemice su iskoristile veliki broj napada, a uglavnom su napadale kroz sredinu. Za takvu igru nismo imali rešenje", rekao je Terzić i dodao da veruje da će Srbije pobediti Rumuniju i igrati u završnici Evropskog prvenstva.

Srbija je zauzela drugo mesto u Grupi i u osmini finala sastaće se sa Rumunijom, trećeplasiranom ekipom iz Grupe C, dok se selekcija Nemačke kao prva ekipa u Grupi A plasirala direktno u četvrtfinale.

..

Pogledajte još