Više od 800 izdavača na Sajmu knjiga

BEOGRAD, 27. septembra 2011. (Beta) – Medjunarodni Beogradski sajam knjiga od 23. do 30. oktobra predstaviće više od 800 izlagača, medju kojima 29 iz inostranstva, a počasni gosti manifestacije biće osam zemalja portugalskog govornog područja, najavili su u utorak organizatori.

Predsednik Odbora Sajma knjiga Željko Ožegović rekao je na konferenciji za novinare da će na sajmu biti izložena izdanja 422 domaćih izdavača i 362 suizdavača.

“Po mišljenju Beogradjana Sajam knjiga najveći je brend Beograda i obaveza je organizatora da se ta manifestacija stalno unapredjuje”, rekao je Ožegović govoreći o novinama ovogodišnjeg sajma.

Prema njegovim rečima, sajam će trajati jedan dan duže nego prethodnih godina, produženo je i radno vreme do 21.00 sat, dok će izlagači i posetioci imati na raspolaganju 30.000 kvadratnih metara sajamskog prostora.

Ožegović je dodao da će na sajmu biti organizovani forumi o književnosti današnjice i problemima izdavača, radionice i izložbe, a počasne goste, književnost osam zemalja portugalskog govornog područja predstaviće Brazil, Angola i Portugal.

Tradicionalni “školski dan” na Sajmu knjiga je 27. oktobar, a 25. i 26. oktobra biće “porodični” sajamski dani. Odštampani su i posebni flajeri sa programima, spiskom izdavača i mapom sa lokacijama na kojima se oni nalaze, precizirao je Ožegović.

..