Obeležen Svetski dan turizma

BEOGRAD, 27. septembra 2011. (Beta) - Svetski dan turizma koji se ove godine obeležava pod sloganom "Turizam - povezivanje kultura" u Srbiji je obeležen dodelom nagrada "Turistički cvet" organizacijama i pojedincima za doprinos razvoju, promociji i unapredjenju turizma.

Turistička organizacija Srbije (TOS) od 2008. godine dodeljuje nagradu "Turistički cvet" 27. septembra na Svetski dan turizma, kako bi ukazala na značaj turizma za razvoj Srbije.

Ove godine to najprestižnije turističko priznanje u Srbiji dodeljeno je u sedam kategorija: turistička organizacija (TO), ugostiteljski objekat, seosko turističko domaćinstvo, specijalni dogadjaj u funkciji promocije turizma, predstavljanje Srbije kao turističke destinacije preko medija, suveniri i organizacija ili pojedinac koji su dali doprinos unapredjenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

TO Niš dobitnik je Turističkog cveta u kategoriji TO, hotel Zira iz Beograda je pobednik u kategoriji ugostiteljski objekat, a manifestacija "Nušićijada" koja je održana u Ivanjici prglašena je za dogadjaj u funkciji promocije turizma.

Vila "Albedo" u selu Varna dobitnik je "Turističkog cveta" u kategoriji seosko turističko domaćinstvo, a dobitnici te nagrade su i suveniri iz Šumadije - oslikani čokanji i tegle sa drvenim staklom.

U kategoriji predstavljanje Srbije kao turističke destinacije preko medija, dobitnici Turističkog cveta su autor knjige "Čudesna Srbija" Dragan Bosnić i novinar Vladan Kostić.

Javno preduzeće "Beogradska tvrdjava i direktor TO Sremski Karlovci Jasmina Beljan-Iskrin proglašeni su za organizaciju i pojedinca koji su najviše doprineli unapredjenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

...

Pogledajte još