Žan Mišel Žar najavio spektakl u Areni

Beogradska arena, 10. oktobra, biće prošarana komplikovanim sistemima lasera, svetla, projekcijama na video ekranima ukomponovanim sa jedinstvenim zvukovima.
Oduševljen prostorom Beogradske arene tokom prošlog gostovanja, Jean Michel Jarre je obećao da će se vratiti sa potpuno novim muzičko-scenskim doživljajem, kreiranim za ovaj veliki prostor.

Jean Michel Jarre se na ovoj turneji, vraća i svojim analognim instrumentima koje je napravio 1970. godine.

Želeo sam da budem u prirodnoj, živoj atmosferi, bez kompjutera na sceni, svestan da se izlažem nezgodama jer ovi instrumenti nisu namenjeni ovakvim izvođenjima. Ali time postavljam pred sebe svaki put novi izazov i svaki koncert je drugačiji, poseban.” – rekao je Jean Michel Jarre povodom nove turneje po arenama. “Ovi instrumenti zauzimaju posebno mesto u istoriji muzike. Nestali su početkom osamdesetih kada su Japanci kreirali DX7, i sa razvojem kompjutera nisu imali šanse da “odrastu” i okupiraju budućnost.” – dodaje Jarre.

Tokom više od dva sata jedinstvenog performansa Jean će publiku Beogradske arene voditi kroz celo svoje stvaralaštvo miksujući najbolje zvukove sa albuma ““OXYGENE”, ` MAGNETIC FIELDS, “RENDEZVOUS” i “TEO AND TEA”.

Posle klasičnog muzičkog obrazovanja i višegodišnjeg komponovanja filmske muzike, džinglova, baleta i pop pesama za druge izvođače, Žar svetski proboj čini izdavanjem revolucionarnog albuma “Oxygene” 1977. godine.

Prepoznatljiv imidž i novi pravac, kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju, stvara uklapajući svoja muzička remek dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima.
Njegovi brakovi sa prelepim glumicama, Charlotte Rampling i Anne Parillaud bili su česta tema showbiz rubrika.

Danas, Jean Michel Jarre je sinonim za mistično. Svojim albumima " Oxygene", "Equinoxe" te "Magnetic Fields" postao je vizionar koji je uticao na mnoge umetnike od Air, Daft Punka, Mobya pa sve do The Chemical Brothersa i mnogih drugih. Njegovi koncerti takođe doprinose odrzanju mita zvanog Zar.

Ulaznice za koncert Jean Michel Jarre mogu se naći u prodaji po cenama od 3000, 4000 i 5000 dinara na sledećim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

Pogledajte još