Festival srpskog filma fantastike sredinom oktobra

0

Festival srpskog filma fantastike (FSFF) odložen je za dve sedmice i biće održan od 13. do 16. oktobra u Domu omladine Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke, saopštila je uprava manifestacije.

Festival, osnovan 2006. godine, prvi put će imati takmičarsku selekciju za srpske filmove do 60 minuta, a novouvedena nagrada “koskar” dodeljivaće se u kategorijama: najbolji film, najbolja priča, najbolji specijalni efekti, specijalna nagrada žirija i nagrada publike.

U revijalnom programu, koji će kao i takmičarska selekcija ići u Domu omladine, ekskluzivno će biti emitovana epizoda iz jedne od najnovijih serija u produkciji američke TV mreže Saj-Faj (Sci-Fi).

Na otvaranju manifestacije, 13. oktobra premijeru će imati kratki film Miroslava Lakobrnje “The Last Drop” (2011) u kojem se sukobljavaju vampiri i srednjevekovni vitezovi. Posetioci će moći da vide i minijature, makete, kostime i druge rekvizite koji su korišćeni u produkciji ovog filma, snimanog u ambijentu Petrovaradinske tvrđave i napuštenog dvorca porodice Špicer u Beočinu.

U Kinoteci, u specijalnom programu “Pogled na region” biće prikazana retrospektiva dugometražnih hrvatskih filmova fantastike sa 10 ostvarenja nastalih od vremena SFRJ do danas.

BEOGRAD, 19. avgusta 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.