Festival srpskog filma fantastike sredinom oktobra

Festival, osnovan 2006. godine, prvi put će imati takmičarsku selekciju za srpske filmove do 60 minuta, a novouvedena nagrada "koskar" dodeljivaće se u kategorijama: najbolji film, najbolja priča, najbolji specijalni efekti, specijalna nagrada žirija i nagrada publike.

U revijalnom programu, koji će kao i takmičarska selekcija ići u Domu omladine, ekskluzivno će biti emitovana epizoda iz jedne od najnovijih serija u produkciji američke TV mreže Saj-Faj (Sci-Fi).

Na otvaranju manifestacije, 13. oktobra premijeru će imati kratki film Miroslava Lakobrnje "The Last Drop" (2011) u kojem se sukobljavaju vampiri i srednjevekovni vitezovi. Posetioci će moći da vide i minijature, makete, kostime i druge rekvizite koji su korišćeni u produkciji ovog filma, snimanog u ambijentu Petrovaradinske tvrđave i napuštenog dvorca porodice Špicer u Beočinu.

U Kinoteci, u specijalnom programu "Pogled na region" biće prikazana retrospektiva dugometražnih hrvatskih filmova fantastike sa 10 ostvarenja nastalih od vremena SFRJ do danas.

BEOGRAD, 19. avgusta 2011. (Beta)

Pogledajte još