INTERVJU: Kaliopi o Davorinu Popoviću i Indexima

Makedonska diva Kaliopi Bukle veoma je uzbuđena i ponosna što će se šesnaeste oktobarske večeri pojviti u oprobranoj ekipi asova na koncertu Indexi i prijatelji.

Na koncertu će se pojaviti legende. Arsen, Dado, Neda, Hari, Aki, Aleksandra, Tifa...Jedva čekate?

-Velika je čast nastupati sa ovim ljudima. Oni koje sam ja upoznala iz Indeksa, nažalost, više nisu sa nama ali sam jako srećna što je projekat zaživeo na ovaj način i što objedinjuje ne samo nas muzičare već i publiku raznih generacija. Divno je što i najmlađi znaju pesme Indeksa – to je grupa koja mi je uvek, u doba šlagera i festivala, bila avangarda.

Upoznali ste Davorina Popovića kada ste imali 16 godina i bili tinejdžerka.

-Bili smo na jednom festivalu u Drvaru gde sam predstavljala Makedoniju. Neću nikada da zaboravim kada su te plave oči primetile strah koji sam nosila u sebi. Posle nekoliko minuta razgovora sa njim taj strah je nestao.

Ponovo ćete otpevati, baš kao i na jednom od ranijih koncerata, „Budi kao more“

-Uvidela sam tada da mi ona baš leži, možda zato što malo vuče na makedonski ritam. Pevaću i „Jutro će promjeniti sve“ – inače, moje omiljene pesme Indeksa su „Sanjam“ i „Bacila je sve niz rijeku“. Bitno je da smo te večeri svi mi Indeksi i svako ko je van te priče ne može da se uklopi. Zato ja, kada se završi ovakav koncert, jedva čekam da dođe do novog susreta.

Novi susret makedonske pevačice sa beogradskom publikom, ali u drugačijoj formi, uslediće vrlo brzo posle omaža Indeksima.

-Solistički koncert, takođe u Sava centru, održaću krajem ove ili početkom sledeće godine. Vreme je za tako nešto ali sve to mora da se pripremi i odradi kako valja – nasmejano je završila priču vrsna umetnica koju Beograd uvek sa ovacijama dočeka i isprati.


Pogledajte još